2018. március 13., kedd

Egészség és a diéta


A húsvét ünneplése egyértelműen a zsidó pészah ünnepből származott át a keresztény ünnepek közé. A zsidók ősei a tavaszi napéj-egyenlőséget már korábban is megünnepelték nagy áldozatot bemutatva, ugyanis ezt követően kezdték az aratást. (Az ezt követő hetedik hét után jött az aratás befejezésének ünnepe — a hetek ünnepe — ami a keresztény pünkösddel esik egybe.) Mivel pészah eredetileg az aratás kezdetének az ünnepe volt, ekkor kellett megnyerni az istenek jóindulatát is, hogy megsokszorozzák a korábban elvetett gabonát, hogy a következő évben is legyen elegendő kenyér, vetőmag. Ennek általános formája volt az áldozat. Áldozatot kellett hozni, az istenek jóindulatának elnyerését biztosítandó. Az áldozat fejében az istenek tartoztak az embereknek azzal, hogy biztosítsák a jó termést. Áldozatnak tekinthető a böjt is, amikor az emberek megvonták maguktól azt az ételt, ami nekik kedves, fontos, jó. Nem feláldozták az isteneknek, csak
nem fogyasztottak belőle. Pészah ünnepe előtt a zsidóknak hét napig csak kovásztalan, vagyis élesztő nélküli kenyeret volt szabad fogyasztani, ami szintén egyfajta böjtnek felelt meg. A keresztény húsvétot negyvennapos nagyböjt előzi meg (március régi magyar neve Böjtmás hava, ami arra utal, hogy március a böjt második hónapja), amikor nem szabad húst (korábban tojást sem) enni, vigadni. A magyar húsvét neve azt jelenti, hogy húsvétkor már engedélyezve van a hús magunkhoz vétele. Ezen a napon beköszönt a bőség, ismét korlátozás nélkül lehet venni annak kosarából.
Amennyiben szeretnéd a húsvétot is feles kilók nélkül megúszni a fogyókúrás reform-élelmiszereink közt éri meg szemezgetned.  Nagy a kínálat ezekből nálunk.
A gránátalma koncentrátum ötszáz ml-es kiszerelésben kapható nálunk. Ennek révén a diéta alatt is immunrendszered rendben lesz. Gyulladáscsökkentő, a szívet valamint az érrendszert támogatja. Részt vesz a sejtek valamint a szövetek épségének illetve rugalmasságának megőrzésében, az oxidációs eredetű öregedési folyamatok lassításában. Webshopunkban most még jobb áron találod!
A napbarnított bőrrel kapcsolatban is megfigyelhetünk hasonló jelentésváltozást mint a női szépségideállal. Régen a földeken dolgozó nép jellemzője volt a lebarnult bőr, ekkor az arisztokrácia divatja a fehér bőr volt. Ennek érdekében rizsporral, púderrel tovább fehérítették bőrüket, hajukat. A XX. századtól kezdve a dolgozó nép nagy tömegei viszont zárt épületekben, üzemekben, gyárakban, irodákban dolgoztak, bőrük fehér maradt. Ekkortól már a napbarnított bőrszín vált elegánssá, a kiváltságosok jellemzője lett, akiknek a mindennapi munka helyett volt idejük napozni.

1 megjegyzés: